• foto2
  • foto1

Huizenverkoop stijgt explosief.

Het aantal huizenverkopen is de vorige maand met 50% gestegen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit gegevens van Makelaarsland, een van de grootste makelaars van Nederland.  

Afgelopen maand werden al meer bezichtigingen aangevraagd. Ook het aantal hypotheekadviezen nam fors toe. En nu zien we duidelijk dat dit zich vertaald naar meer woningverkopen. Daaruit blijkt een stuk vertrouwen vanuit potentiële kopers. De lage rente en meerdere berichten dat de bodem van de huizenprijzen wel bereikt is hebben hieraan bijgedragen, aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland. Ook september belooft een goede maand te worden.

Goed voor iedereen
De stijgende verkoopcijfers zijn niet alleen goed voor de verkopers, maar ook voor vele partijen die afhankelijk zijn van de woningmarkt. En dus goed voor de economie. In het jaar dat men een huis koopt wordt gemiddeld zeven keer meer uitgegeven dan in een normaal jaar.

Toelichting woningmarktindicator 2013
Het aantal aangevraagde bezichtigingen is de meest actuele indicator om aan te geven hoe de vraag op de woningmarkt zich ontwikkeld. Verkochte woningen (onder voorbehoud) geven een actueel beeld van de meest recent gesloten transacties. Samen bepalen deze indicatoren de vraag naar particuliere woningen en de daadwerkelijke transacties